Cellar Master: Cyril Mangal / Age Count: 9 Years / Barreled in 2011 / Batch of 361 Bottles
O Αλέξανδρος Γκικόπουλος επισκέφθηκε πρώτη φορά την Αγία Λουκία το 2017. Μαγεμένος από την ομορφιά της καθώς και από την ζεστασιά των κατοίκων της, προσπάθησε να εντρυφήσει ακόμη περισσότερο τόσο στον πολιτισμό όσο και στην γαστρονομική κουλτούρα της. Σήμερα, ύστερα από πολλαπλές γευστικές δοκιμές ρουμιών που παλαιώνουν στο warehouse του αποστακτηρίου, σε μοναδικά βαρέλια, κατέληξε στην επιλογή ενός υπέροχου ρουμιού, που φέρει την υπογραφή του.
Παλαίωση
Το ρούμι προήλθε από ζυμωμένη μελάσα 36 ωρών που γίνεται σε ανοιχτές δεξαμενές και αποστάζεται σε αποστακτήρα στήλης (coffey). Στη συνέχεια, οδηγήθηκε σε βαρέλια από αμερικάνικη δρυ που πριν παλαίωνε αμερικάνικο ουίσκι όπου ξεκουράστηκε για 9 συναπτά χρόνια. Βγήκε από το βαρέλι στους 64,9% αλκοολικούς βαθμούς και τελικά εμφιαλώθηκε στους 45,9% χωρίς κάποια επιπλέον προσθήκη.
Αρωματικά & Γευστικά Χαρακτηριστικά
Άρωμα: Στη μύτη κυριαρχούν δαμάσκηνα, νότες από καψαλισμένη βελανιδιά και τροπικά μπαχαρικά.
Γεύση: Ο ουρανίσκος κατακλύζεται από γλυκιές γεύσεις σουλτανίνας, σοκολάτας, βανίλιας, καρύδας και αρώματα καπνού.
Επίγευση: Σύνθετο φινίρισμα από γλυκά φρούτα, καραμέλα, μπαχαρικά, πληθωρικές ταννίνες και αισθητή ξηρότητα.
Δείτε λιγότεραCellar Master: Cyril Mangal / Age Count: 9 Years / Barreled in 2011 / Batch of 361 Bottles
O Αλέξανδρος Γκικόπουλος επισκέφθηκε πρώτη φορά την Αγία Λουκία το 2017. Μαγεμένος από την ομορφιά της καθώς και από την ζεστασιά των κατοίκων της, προσπάθησε να εντρυφήσει ακόμη περισσότερο τόσο στον πολιτισμό όσο και στην γαστρονομική κουλτούρα της. Σήμερα, ύστερα από πολλαπλές γευστικές δοκιμές ρουμιών που παλαιώνουν στο warehouse του αποστακτηρίου, σε μοναδικά βαρέλια, κατέληξε στην επιλογή ε...
Δείτε περισσότερα