Τα σταφύλια Pedro Ximénez απλώνονται στον ήλιο μετά το μάζεμα μέχρι να γίνουν σχεδόν σταφίδες. Μετά από αυτό η ζύμωση αρχίζει σιγά σιγά και διακόπτεται για να διατηρήσει όλα τα φυσικά σάκχαρα. Το κρασί που προκύπτει παλαιώνει για 12 χρόνια σε επαφή με τον αέρα στο Jerez de la Frontera.
Αρωματικά & Γευστικά Χαρακτηριστικά
Η όψη του είναι σκούρα με αρώματα που θυμίζουν σύκα, σταφίδες και χουρμάδες. Εξαιρετικά γλυκό, βελούδινο και απαλό στον ουρανίσκο, καλά ισορροπημένο, με πολύ μακρύ φινίρισμα.
Αρμονία Γεύσεων
Συνοδεύει πλούσια επιδόρπια και κέικ καθώς και συνδυάζεται αρμονικά με παγωτό βανίλια. Τέλειο συνοδευτικό για δυνατά μπλε τυριά. Ιδανικό ως χωνευτικό.
Λίγα Λόγια για το Οινοποιείο
Η προέλευση της Emilio Lustau S.A. χρονολογείται από το 1896, όταν ο κ. José Ruiz-Berdejo, γραμματέας του Δικαστηρίου, άρχισε να καλλιεργεί τα αμπέλια της οικογένειας, στον ελεύθερο χρόνο του. Το 1931, η κόρη του, απέκτησε ένα μικρό οινοποιείο πιο κοντά στο κέντρο της Jerez de la Frontera και η δραστηριότητα μεταφέρθηκε εκεί, αποκτώντας φήμη και προβολή.
Το 2000, το Lustau απέκτησε έξι κτίρια του 19ου αιώνα στο κέντρο της Jerez. Αυτά τα γραφικά κτίρια αποκαταστάθηκαν, απέκτησαν ξανά την αίγλη τους και σήμερα στεγάζουν τους κύριους χώρους ωρίμασης του Lustau. Πρόκειται για κτίρια που μοιάζουν με καθεδρικούς ναούς, με πολύ ψηλά ταβάνια και δάπεδα από άμμο, που συμβάλλουν στη διατήρηση της θερμοκρασίας και της υγρασίας.
Δείτε λιγότεραΤα σταφύλια Pedro Ximénez απλώνονται στον ήλιο μετά το μάζεμα μέχρι να γίνουν σχεδόν σταφίδες. Μετά από αυτό η ζύμωση αρχίζει σιγά σιγά και διακόπτεται για να διατηρήσει όλα τα φυσικά σάκχαρα. Το κρασί που προκύπτει παλαιώνει για 12 χρόνια σε επαφή με τον αέρα στο Jerez de la Frontera.
Αρωματικά & Γευστικά Χαρακτηριστικά
Η όψη του είναι σκούρα με αρώματα που θυμίζουν σύκα, σταφίδες και χουρμάδες. Εξαιρετικά γλυκό, βελούδινο και απαλό στον ουρανίσκο, καλά ισορροπ...
Δείτε περισσότερα