Ο Παναγιώτης και ο Γιάννης Πιτσιλαδής στα μέσα του 19ου αιώνα και με εμπειρία στην οινοποιία, μιας και δούλευαν στην Πέργαμο σε αποσταγματοποιείο, φτάνουν στην Μυτιλήνη, εγκαθίστανται στο Πλωμάρι και στήνουν το πρώτο τους αποστακτήριο δίπλα στο ποτάμι. Αρχικά, ασχολήθηκαν με την παραγωγή κρασιού, τέχνη που είχαν μάθει στην γενέτειρά τους. Αργότερα, άρχισαν να αποστάζουν σταφύλια, κούμαρα, βατόμουρα, το δε οινόπνευμα που έπαιρναν το απόσταζαν ξανά με γλυκάνισο παράγοντας έτσι το πρώτο τους ούζο. Οι επόμενες γενιές παρήγαγαν και κονιάκ. Το 1984, η ποτοποιία περνάει στα χέρια του σημερινού ιδιοκτήτη της, Γιάννη Κλειδαρά, ο οποίος πιστός στην οικογενειακή παράδοση συνεχίζει την παραγωγή του ούζου σε λίγες παρτίδες δείγμα της ιδιαίτερης αφοσίωσής του για τον πιο ενδεδειγμένο και πατροπαράδοτο οικογενειακό τρόπο απόσταξης. Η διαδικασία ακολουθεί μούσκεμα του γλυκάνισου και των σπόρων των δημητριακών σε θαλασσινό νερό, τη μη χρησιμοποίηση ζάχαρης για την επίσπευση της απόσταξης αλλά και μια καλά φυλαγμένη οικογενειακή μυστική συνταγή. Στην ετικέτα της παραδοσιακής φιάλης του ούζου Πιτσιλαδή απεικονίζεται ο αετός, σύμβολο της σημαίας της Μυτιλήνης μετά την απελευθέρωσή της το 1912.
Δείτε λιγότερα
Ο Παναγιώτης και ο Γιάννης Πιτσιλαδής στα μέσα του 19ου αιώνα και με εμπειρία στην οινοποιία, μιας και δούλευαν στην Πέργαμο σε αποσταγματοποιείο, φτάνουν στην Μυτιλήνη, εγκαθίστανται στο Πλωμάρι και στήνουν το πρώτο τους αποστακτήριο δίπλα στο ποτάμι. Αρχικά, ασχολήθηκαν με την παραγωγή κρασιού, τέχνη που είχαν μάθει στην γενέτειρά τους. Αργότερα, άρχισαν να αποστάζουν σταφύλια, κούμαρα, βατόμουρα, το δε οινόπνευμα που έπαιρναν το απόσταζαν ξανά με γλυκάνισο παράγοντας έτσι το πρώτο τους ούζο. ...
Δείτε περισσότερα