Στους παραδοσιακούς χάλκινους άμβυκες του αποστακτηρίου, παραμένουν για ώρες το διάλυμα αλκοόλης και νερού, οι σπόροι, τα αρωματικά βότανα και τα φυτά του νησιού, μαζί με τον περίφημο γλυκάνισο Λισβορίου και τη μοναδική μαστίχα Χίου. Κατόπιν, το μείγμα αποστάζεται αργά-αργά, προσεκτικά, με συνεχείς ελέγχους και δοκιμές. Από την απόσταξη επιλέγεται «η καρδιά». Πριν «η καρδιά» καταλήξει στις φιάλες, αραιώνεται με μαλακό νερό που προέρχεται από τις καλύτερες πηγές της Λέσβου, ώστε το ούζο ΜΙΝΙ Μυτιλήνης να αποκτήσει τον επιθυμητό αλκοολικό βαθμό.
Ιστορία του Ούζου Μίνι.
1967: Η πρώτη «επίσημη» σελίδα της ιστορίας της ΕΠΟΜ (Ένωση Ποτοποιών Μυτιλήνης) και του ούζου ΜΙΝΙ γράφτηκε στην προκυμαία, όταν 17 ποτοποιοί έδωσαν τα χέρια κι ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια συλλογική προσπάθεια με κοινό όραμα: την εξάπλωση του αγαπημένου τους ούζου σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Αυτή ήταν η αρχή μιας επιτυχημένης, σταθερά ανοδικής πορείας. Η ΕΠΟΜ είναι η συνέχεια μιας πολύχρονης παράδοσης, με συσσωρευμένη εμπειρία, τεχνική και μεράκι η οποία με το πέρασμα των χρόνων, εξελίχτηκε σε μια από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής ούζου στην Ελλάδα. 1996: Χρονιά-σταθμός στην ιστορία της ΕΠΟΜ και του ούζου ΜΙΝΙ. Το Δεκέμβριο, το ιδιοκτησιακό καθεστώς άλλαξε με τη μεταβίβαση του 95% των μετοχών της εταιρείας από τις 17 ιδρυτικές οικογένειες στον όμιλο Pernod Ricard που αποτελεί μέχρι σήμερα μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής και εμπορίας αλκοολούχων ποτών στον κόσμο.
Δείτε λιγότερα
Στους παραδοσιακούς χάλκινους άμβυκες του αποστακτηρίου, παραμένουν για ώρες το διάλυμα αλκοόλης και νερού, οι σπόροι, τα αρωματικά βότανα και τα φυτά του νησιού, μαζί με τον περίφημο γλυκάνισο Λισβορίου και τη μοναδική μαστίχα Χίου. Κατόπιν, το μείγμα αποστάζεται αργά-αργά, προσεκτικά, με συνεχείς ελέγχους και δοκιμές. Από την απόσταξη επιλέγεται «η καρδιά». Πριν «η καρδιά» καταλήξει στις φιάλες, αραιώνεται με μαλακό νερό που προέρχεται από τις καλύτερες πηγές της Λέσβου, ώστε το ού...
Δείτε περισσότερα